About

Dit is een voorbeeld van een pagina. Anders dan berichten, die op de voorpagina van je blog worden getoond in de volgorde van publicatie, zijn pagina’s beter geschikt voor meer tijdloze inhoud die je eenvoudig toegankelijk wilt maken, zoals de gegevens bij Over of bij Contact. Klik op de link Bewerken om wijzigingen door te voeren in deze pagina of voeg een nieuwe pagina toe.

28 gedachten over “About”

 1. Beste Gerard. In je artikel ‘Op verzoek van Prins Bernhard hebben honderden ex-Waffen-SS’ers in Indië gevochten’ staat de zinsnede “Na een training van enkele weken in het hanteren van geallieerde wapens konden ze onmiddellijk tot actie overgaan, aldus het rapport.” Hieraan zou ik graag wat toevoegen. Op 8 maart 1996 gaf een (toenmalige) medewerker van Justitie in Den Haag (op dat moment in een tijdelijke vleugel van Justitie in het nieuwe stadhuis van Den Haag) mij te kennen dat ex-SS’ers in plaats van detentie (bv. in de vorm van tewerkstelling in de Wilhelmina-kolenmijn) konden kiezen voor dienst in het Nederlandse leger om in Nieuw-Guinea “opstandige zwartjes” neer te schieten. Naar zijn zeggen kregen ze daartoe geweren (als ik me goed herinner: karabijnen) uitgereikt die door Nederland aan het eind van de oorlog op de Duitsers waren buitgemaakt (“soms nog met de hakenkruizen er op”). Minimaal een gedeelte van de gebruikte wapens waren dus geen geallieerde wapens.

  Geliked door 3 people

 2. Hoi Gerard,
  Ik volg u ook op Facebook en wou even zeggen dat ik uw werk heel interessant en belangrijk vindt. Hoop dat u nog lang doorgaat met het posten van artikels en plaatjes. Altijd straight to the point, gewoon zeggen waar het op staat. Ik bewonder uw werk enorm

  Geliked door 4 people

 3. Ik wilde nogmaals even de zinnen uit de troonrede horen van Koningin Juliana in 1979 waarin ze sprak dat Nederland vol was, in sommige delen van Nederland zelfs overvol. Zo kwam ik op de website terecht. Zelf ben ik lid van de Club van 10 Miljoen. De laatste tijd is het weer in de bevolkingsgroei weer volop in het nieuws. Het zal echter niets worden ben ik bang, het gaat gewoon door, de groei zal niet stoppen, het moet knallen op een bepaald ogenblik, dat ik mijn verwachting. Ze zeggen dat het enige taboe in Nederland het praten over je salaris is. Dat ben ik niet eens, het is praten over bevolkingspolitiek, alleen het woord gebruiken is al fout, en als je er over gaat praten tijdens gezelligheid, dan verpest je de sfeer, dus dat laat je dan maar. Pyramidespelletjes zoals ‘kettingbrieven’ of ‘gouden brieven’ zijn streng verboden omdat het ‘eindig’ is. Echter, het grootste pyramidespel is de bevolkingsgroei.

  Geliked door 2 people

 4. Beste Gerard de Boer,

  Bent u “de” Gerard de Boer die in de Schermer heeft gewoond dichtbij de plek waar tijdens wo2 een Lancaster is neergekomen?

  Met vr. groeten,

  Henk Posthumus

  Geliked door 1 persoon

 5. Hallo Gerard,
  Wij moeten op school een profielwerkstuk maken en als onderwerp hebben wij communisme in Nederland door de jaren heen. We hadden als vraag of u een interview kon afleggen en wat extra informatie kon geven over het communisme in Nederland.
  Groetjes Roy Verhees, Jelle van der Vleuten

  Like

 6. Geachte meneer de Boer,

  Laatst was op andere Tijden te zien dat Beatrice de Graaf een (openbaring) deed dat Koningin Wilhelmina wist dat Keizer Wilhelm naar Nederland kwam.
  Ik kan me nog herinneren dat u in oktober 2015 al beschreven heeft.
  Gefeliciteerd dat u de eigenlijke ontdekker daarvan bent.

  Wat echter niet een saillant detail is, is dat ze Chef was van het Huzaren Regiment Königin Wilhelmina der Niederlande (Hannoversches) Nr. 15

  Vanaf 31 augustus 1898 tot aan de opheffing in 1919 was ze de Regiments Chef.
  Een eretitel die meerdere buitenlandse vorsten hadden in Europa.

  Ik ben al jaren met dit Regiment bezig, en een bijzonder interessant regiment. Niet alleen omdat het die naam droeg.
  Maar ook omdat door de regiments kranten (die heb is) een completer beeld tevoorschijn komt van dit Regiment.

  De laatste Huzaar van dit Regiment stierf in 1999 Hans Dose.

  Met vriendelijke groet,

  Henk Koelewijn

  PS ik werk op dit moment aan een website over dit Regiment, het stukje krant van 20 augustus 1914. Zou ik dat ook mogen gebruiken op mijn site?

  Like

 7. Geachte meneer de Boer,

  Hartelijk bedankt. Ik zal u ook in de bronvermelding zetten.

  Met vriendelijke groet,

  Henk Koelewijn

  Like

 8. Beste Gerard de Boer,
  Mogen we voor het blad Argus de afbeelding van Dolly Dibbets op de renbaan plaatsen? Uiteraard met bronvermelding.

  Like

 9. Beste Gerard, Wij hebben jaren geleden eens contact gehad over de vermeende vlucht (vlucht) uit de straten van Berlijn waarin een pas getrouwd stel werd weggevlogen door Hanna Reitsch en aan mij bevestigd door mijn 1ste vlieginstructeur die Hanna persoonlijk heeft gekend en op de hoogte was van dit feit. Welnu, sinds die tijd volg ik vrijwel al je documentatie waarvoor hulde jouw kant op en als zodanig ook over wetsartikel 21 uit die tijd welke nu is weggemoffeld en waaruit blijkt dat ons koninklijk huis sinds 1945 illegaal is. dus ook alle wetten/straffen/aanslagen uit naam der Koning(in) Vraag: Wat is inmiddels de status c.q. situatie hierin want ik heb heel veel juristen en advocaten hierop gewezen en naar jouw artikelen doorverwezen maar zie hélemaal niets hierover terug in de vrije pers en media.

  Succes met je goede werk….

  Like

 10. Dag Frank. Artikel 21 is bij de grondwetswijziging in 1983 geschrapt dus niemand komt helaas hierop nog terug. Vriendelijke groeten, Gerard

  Like

 11. Beste Gerard,

  Ik ben een kleindochter van Joost van der Gijp (zonder R zoals ook in het krantenartikel foutief staat) , de eerste Indonesië weigeraar waarover u op 16 november 2015 een artikel heeft geschreven. https://gerard1945.wordpress.com/2015/11/16/de-grondwet-mocht-niet-baten/
  In de kop van uw artikel geeft u aan dat Joost is onderscheiden voor zijn acties als sergeant in mei 1940. Ik kan daar zelf niets van terug vinden. Heeft u gegevens hierover of een link waarop ik verder kan zoeken?

  met vriendelijke groet,
  Laurà Gerards

  Like

 12. Beste Laurà. Naar aanleiding van uw reactie heb ik de naam van uw grootvader inmiddels in mijn artikel gewijzigd. Overigens heb ik geschreven dat hij zich HAD onderscheiden in mei 1940, niet dat dat hij WAS onderscheiden. Zijn moedige optreden tegen de Duitsers is uitgebreid aan bod gekomen in een uitzending van de VPRO in april 1988. Vandaar dat ik het van belang vond om dit in mijn artikel op te nemen. Vriendelijke groeten, Gerard de Boer

  Like

 13. Geachte Hr. de Boer,

  Ik verwonder en verheug mij over het feit dat er mensen zijn
  zoals U. Ik volg Uw blog al zeker 5 jaar en iedere keer weer
  lees ik en zie ik artikelen en beelden uit de moderne geschiedenis
  van Nederland die een onbekende en onbeminde realiteit schetsen.

  U heeft Uw eigen stijl, met daarin klasse en charisma.
  U weigert eromheen te praten, weg te laten, te verdoezelen
  en op emotie-knoppen te drukken.

  Om om te gaan met leugens, teleurstellingen en onrecht
  moeten deze zaken om te beginnen benoemd worden:
  anders zakken we weg in een moeras van onvrede,
  frustratie, wrok en rancune.

  Met vriendelijke groet,
  Mishko uit Amsterdam_

  Geliked door 1 persoon

 14. Gerard,
  Als je Nederland en Nederlander in het Duits vertaald met Unterland en Untermensch krijg je 3 dagen ban op feestboek. Suikerbiet vindt dat niet zo leuk en geeft een seintje aan de Amerikaanse Suikerbiet. Dat naar aanleiding van het feit dat Melanie Schulz van Haegen voor de familie Brenninkmeijer werkt, de sponsor van … en het inpkken van winkels van Joodse middenstanders in het bruine tijdperk.
  De zeer antisemtische brief van mr. Kleffens van 3 sept ’43, van jouw site, deed mij arresteren voor het torentje van manke Marcus, 4 uur opsluiten, een psychologisch onderzoek door Fivoor (later ontkend door Fivoor, de OvJ en de AG), veroordeeld door de politierichter tot 400 Euri of 8 dagen zitten. De AG eiste vrispraak en het Hof vonniste conform.
  Oftewel, je mag niet schrijven dat de keizer geen kleren aanheeft.
  Groet, Nico

  Like

 15. Hallo heer De Boer, ik zoek info over de demobilisatie van inheemse KNIL militairen in 1949. In 1 van uw artikelen noemde u dat het een is vastgelegd in het Militair Besluit van de Koninkrijk der Nederlanden uit 1835. Ik ben op zoek naar de exacte bewoordingen van dit besluit. Maar, kan het nergens vinden. Misschien dat u die voor mij hebt of weet waar ik het vinden? Alvast mijn hartelijke dank. Groet, NS

  Like

 16. Goedemiddag Nsahureka, Helaas heb ik niet het originele besluit. Het wordt wel in een aantal boeken over Indië genoemd, maar zonder de exacte bewoordingen. Vriendelijke groeten, Gerard

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

VERBORGEN GESCHIEDENISSEN EN ANDERE FEITEN

%d bloggers liken dit: