About

Dit is een voorbeeld van een pagina. Anders dan berichten, die op de voorpagina van je blog worden getoond in de volgorde van publicatie, zijn pagina’s beter geschikt voor meer tijdloze inhoud die je eenvoudig toegankelijk wilt maken, zoals de gegevens bij Over of bij Contact. Klik op de link Bewerken om wijzigingen door te voeren in deze pagina of voeg een nieuwe pagina toe.

Advertenties

7 gedachten over “About”

  1. Beste Gerard. In je artikel ‘Op verzoek van Prins Bernhard hebben honderden ex-Waffen-SS’ers in Indië gevochten’ staat de zinsnede “Na een training van enkele weken in het hanteren van geallieerde wapens konden ze onmiddellijk tot actie overgaan, aldus het rapport.” Hieraan zou ik graag wat toevoegen. Op 8 maart 1996 gaf een (toenmalige) medewerker van Justitie in Den Haag (op dat moment in een tijdelijke vleugel van Justitie in het nieuwe stadhuis van Den Haag) mij te kennen dat ex-SS’ers in plaats van detentie (bv. in de vorm van tewerkstelling in de Wilhelmina-kolenmijn) konden kiezen voor dienst in het Nederlandse leger om in Nieuw-Guinea “opstandige zwartjes” neer te schieten. Naar zijn zeggen kregen ze daartoe geweren (als ik me goed herinner: karabijnen) uitgereikt die door Nederland aan het eind van de oorlog op de Duitsers waren buitgemaakt (“soms nog met de hakenkruizen er op”). Minimaal een gedeelte van de gebruikte wapens waren dus geen geallieerde wapens.

    Liked by 1 persoon

  2. Hoi Gerard,
    Ik volg u ook op Facebook en wou even zeggen dat ik uw werk heel interessant en belangrijk vindt. Hoop dat u nog lang doorgaat met het posten van artikels en plaatjes. Altijd straight to the point, gewoon zeggen waar het op staat. Ik bewonder uw werk enorm

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

VERBORGEN GESCHIEDENISSEN EN ANDERE FEITEN

%d bloggers liken dit: